2009. február 25., szerda

Isabelle Vautier teás szív



Elkészültem az Isabelle Vautier szívecskés sorozatom 3 elemével. Szuper. Így már teljes a sorozat. Kezdhetem a következő kávés képeimet.

Babapiskóta

Hozzávalók:
4 tojás
1 cs szalalkáli
1 dl tej
25 dkg porcukor
35 dkg rétesliszt
35 dkg finom liszt
2 cs vaníliás cukor
A tojást a cukorral kikeverjük. A szalalkálit a tejben felfuttatjuk. Összekeverjük a hozzávalókat a finomliszt kivételével, és másnapig állni hagyjuk.
Másnap még 35 dkg finomlisztet hozzágyúrunk. Vékonyra nyújtjuk, szaggatóval kiszaggatjuk és világosra sütjük.

2009. február 24., kedd

Diós muffin


Hozzávalók:
5 dkg dió
10 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 teáskanál vanília-aroma
2 tojás
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál őrölt fahéj

a tálaláshoz tejszínhab
Elkészítés:A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival. Ha szilikon muffinformát használunk, nincs szükség sem előkészítésre, sem papírkapszlira.

A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és a vaníliaaromával, aztán egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.

A lisztet összekeverjük az őrölt dióval, a sütőporral, a reszelt citromhéjjal és az őrölt fahéjjal.

A vajas-cukros-tojásos masszához fakanállal 2-3 részletben hozzáadjuk a diós lisztet, majd a kész tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban.

A muffinokat 20-25 perc alatt megsütjük.

2009. február 21., szombat

Dióvirág - ismét



A receptet már korábban beírtam. Nagyon-nagyon finom kalács, biztosan sokszor megsütöm még.

2009. február 20., péntek

Meggyes lepény


Hozzávalók:
20 dkg liszt, 20 dkg margarin, 4 egész tojás, 15 dkg cukor, 1 üveg magvazott meggy

A margarint habosra keverjük a 15 dkg cukor felével és egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. A tojásfehérjéket felverjük habnak a cukor másik felével, s ha fényes hozzáadjuk óvatosan a sárgákhoz. Végül lazán elkeverjük a hozzászitált liszttel. Margarinozott-lisztezett tepsiben egyenletesen elkenjük, és végül a meggyet ráhelyezzük és enyhén belenyomkodjuk. Mérsékelt tűznél pirosra sütjük.

2009. február 18., szerda

Elkészült!!!!



Isabelle Vautier szívek. Már csak a harmadik teás szív hiányzik. Hurrrrá!!!!

Kókuszos csiga


Tészta hozzávalói:
40 dkg liszt, 1 Liga margarin (a Rama-tól állítólag jobban törik a tészta), 1 kk sütőpor, 4 tojássárgája, fél dl tej, 2 dkg élesztő, 2 kk cukor
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Amikor megkelt, 4 cipóra osztjuk.
Töltelék: 4 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 1 cs kókuszreszelék (10 dkg)

2009. február 16., hétfő

Túrógombóc


Hozzávalók: 50dkg tehéntúró, 4 egész tojás, 2 dl búzadara, egy csipet só, 2 evőkanál olaj, 10 dkg zsemlemorzsa, porcukor, (2 dl tejföl)
Az áttört tehéntúrót összegyúrjuk a tojásokkal, a búzadarával meg a sóval, és legalább egy fél napig állni hagyjuk. Ekkor vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Közben az olajon megpirítjuk a morzsát, és a kész, leszűrt gombócokat ebben megforgatjuk. Tejföllel tálaljuk.
Nagyon finom és elronthatatlan.

2009. február 12., csütörtök

Barbie torta

Taminak nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!!!

Kakaós piskóta, tejszínes-gesztenyés krémmel, marcipán borítással.

2009. február 10., kedd

Almás-diós süti


Hozzávalók:
1 tejföl, 3 csésze liszt (nekem kellett még hozzá), 1 csésze cukor, 1 csésze zsír, 2 tojás, 1 sütőpor, 1 citrom reszelt héja
Cukrozott darált dió
Vékonyra felszeletelt citrommal lecsurgatott alma (2db)

2009. február 8., vasárnap

Akár Valentin-napra is...


Tükörtojás virslivel
A virslit hosszában elvágjuk, de nem teljesen úgy kb 2 cm-t egyben hagyjuk. Szívalakúra hajtjuk a két szárát és fogvájóval összetűzzük. Forró olajba tesszük és ráütjük a tojást. Ízlés szerint sózzuk. Rövid idő elteltével megfordítjuk.
Én Füstlivel készítettem. Állítólag nem mindegy a hossza és a minősége. Rosszabb minőségű virslik esetleg törhetnek. Egyáltalán van jó minőségű virsli??? (...)

2009. február 7., szombat

Kekszgolyó

Hozzávalók: 25 dkg darált keksz, 6 dkg Rama margarin, porcukor, darált dió, rum aroma, vaníliás cukor, kakaópor, tej + kókuszreszelék


Sajtos kifli


Hozzávalók:
fél liter tej, 2 dl olaj, 1 ek. cukor, 1 ek.+ 1 pici só, 95 dkg liszt (fele finom-, fele rétes liszt), 7 dkg élesztő, 15-20 dkg sajt, 10 dkg Rama margarin, 1 tojás a kenéshez.
Elkészítés: 1/2 liter tejhez hozzáöntök 2 dl olajat. 1 ek. cukrot és 1 ek.+1 pici sót és langyosra melegítem.
Egy nagyobb tálba 95 dkg lisztet teszek, ehhez hozzáadok 7 dkg élesztőt felfuttatva és hozzáöntöm a langyos tejet a hozzávalókkal. Alaposan kidolgozom a tésztát kb. 20 percig. Viszonylag lágy, kissé ragadós tésztát kapok. Kb. 1 óra 15 percig kelesztem, langyos helyen betakarva. Kelesztés után 4 cipóra osztom, kerekre formázom és néhány percig hagyom kelni. Ezután a cipókat egyenként kör alakúra nyújtom, 16db-ra vágom, minden szeletre Rama darabkát rakok, majd a tésztát feltekerem és kifli formára alakítom. Kizsírozott, de nem lisztezett tepsibe helyezem, 10 perces kelesztés után tojással megkenem és reszelt sajttal megszórom. Meleg sütőbe kell sütni kb. 10-15 percig. A sütő ajtaját sütés közben nem szabad kinyitni.
A fotón az Anya által sütött kiflik láthatóak.

Diós patkó - ronda, de nagyon finom :)


Hozzávalók:
10 dkg darált dió, 20 dkg Rama margarin, 10 dkg porcukor, 30 dkg liszt, csipet sütőpor, éttortabevonó
Anya készítette, nem én. Húúúú annyira finom lett. Köszi a kóstolót!!!

2009. február 5., csütörtök

Sajtos rúd - leveles tésztából


A varrás miatt csak egy egyszerű sajtos rúdra jutott időm. Mi nagyon szeretjük. Gondolom a recept mindenkinek megvan, így most ez elmarad.

Isabelle Vautier kávés szív

Jelenleg itt tartok a varrásában. Hamarosan elkészül. Van azonban egy teás és egy csokis testvére is aminek hamarosan neki állhatok.

Ovis babaszobába


Az óvodai csoportszobában van a gyerekeknek egy tündéri kis konyhasarok. Oda készült a párna, edényfogó, kis kötény, edényfogó kesztyű és a terítő. Nagyon örültek neki :).