2009. június 24., szerda

Tiramisu fagylalt

Palócprovence oldalán sok csábító fagyit találtam, köztük ezt is. A recept és a technológia maradt, csak egy kis babapiskótát reszeltem még bele -hát nem rontotta el :). Annyira finom lett, köszönet a reciért.

2009. június 7., vasárnap

Fagyitölcsér


A sós után jöhet az édes változat. Reggel az volt az első dolgom hogy az ostyasütő használati útmutatójában található receptet kipróbáljam. Nagyon finom lett. Jó tudom az alakján még van mit változtatni, de mind a 10 ujjam leégett így is :(((. És íme a reci (enyhe változtatással):
Hozzávalók:
25 dkg cukor, 12,5 dkg vaj, 2 tojás, 25 dkg liszt, 250ml meleg víz
A vajat felolvasztjuk. Jól elkeverjük a cukorral és a tojással. Beleszitáljuk a lisztet. Végül a vizet fokozatosan hozzáöntjük.

2009. június 6., szombat

Keretben

A képkeretező ilyen "szú ette" keretet választott hozzá, szerintem tök jó lett :). Remélem a nagy vadásznak is tetszik majd.

Sajtos tallér

JD sajtos tallérján felbuzdulva, én is beszereztettem egy ostyasütőt a Lidl-ből. Így a régi öntöttvas tallér-sütő visszakerül Anyához, kerámialapos tűzhelyen úgy sem tudtam már használni. A recept azonban maradt a régi jól bevált ;).

Hozzávalók:
1 kg liszt, 25-30 dkg reszelt sajt , 1 margarin, 1 cs sütőpor, 2 tojás, só és kömény ízlés szerint, annyi tej vagy tejföl hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Kis gombócokká osztjuk, és sütjük.
Én csak a felét készítettem, sütni elég is volt ;).