2010. október 31., vasárnap

2010. október 29., péntek

Kolbászos és baconos csónakok


Limaránál láttam először, aztán feledésbe merült. Most azonban ahogy Edónál megláttam elhatároztam, hogy megsütöm. Nagyon-nagyon finom lett. A recept megtalálható náluk itt és itt.

/Ez valamikor július elején történt. ...csak ennyire vagyok elmaradva a posztokkal :-(./


2010. október 28., csütörtök

DOBOGÓ KÖVEK

Mától a mozikban minden idők legjobb, amatőr-, alacsony költségvetésű magyar filmje.
Szuper a történet, jók a szereplők, különösen a Géza ;-). ...persze mi kicsit elfogultak vagyunk :-D.

2010. október 27., szerda

Kötött sapka

Több mint 20 év után újra kötni kezdtem. A turkálóban szuper fonalakat találtam, aminek nem tudtam ellenállni, így Taminak kötöttem egy jó meleg sapit, amihez már készül a sál is.
Horgolni sajnos nem tudok, de kócoltam rá egy kis virágot is.

2010. október 26., kedd

Névre szóló télapócsizmák


Elkezdtem teljesíteni a Mikulás megrendeléseit, neki már "csak" teli kell pakolni ;-).

2010. október 24., vasárnap

Karácsonyi hangulatban

Kivételesen még időben elkészültem vele..., sőt még Te is elkészítheted ;-).

2010. október 22., péntek

Cicás párna

Gondoltam Tamit rábeszélem, cserélje le az imádott királylányos párnáját. Már ezer éve készültem megvarrni ezt a párnát, végre sikerült. Magához ölelte, tetszett neki, de egyik pillanatban csak azt láttam, hogy tépi le az új huzatot. A csere úgy néz ki még várat magára. Marad a régi királylányos változat.....mondjuk nem is lett ez a cicás párna az igazi :-(.

2010. október 15., péntek

Kapros-túrós dübbencs


A Nők Lapja Konyha októberi számából, "enyhe" módosításokkal. Sós helyett édesre készítettem. Kérem az eredeti változatot imádó olvasóimat ne ájuljanak el!

Apa szerint ez olyan semmilyen süti, tehát nincs benne 5 centis krém, se csoki, se gyümölcs...tehát olyan semmilyen. De figyelem, csak szerinte!!!... szerintem nagyon fincsi ;-)!!!

Hozzávalók:
40 dkg liszt
30 dkg túró (nálam csak 25dkg)
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
10 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
1 csokor kapor
margarin a tepsi kikenéséhez
kevés zsír lekenni

Én az összes hozzávalót belepakoltam a kenyérsütőbe és dagasztó-kelesztő programra kapcsoltam. Az eredeti recepttől eltérően én kelni is hagytam egy 20 percet. Egy kisebb tepsit kikentem margarinnal, beliszteztem, majd beleborítottam a tésztát. A tepsi minden oldalánál túlhúztam a tésztát, majd visszahajtottam, és lenyomkodtam. A tetejét megkentem zsírral, és előmelegített sütőben 180°C fokon készre sütöttem.

2010. október 13., szerda

Bárányos tábla

A fürdőszobai és wc-s tábla után már régóta tervben volt a konyhai változat is. Most, hogy az oviszsákoknak a végére értem, lett egy kis időm elkészíteni.
Tévedtem amikor az írtam, hogy nem igen lenne rá megrendelés, mert egyik kedves olvasóm, Kitty igen is annyira beleszeretett a korábban elkészített két bariba, hogy megkért készítsem el Neki :-).

...és névre szóló oviszsákokból néhány darab:

2010. október 12., kedd

Csipkebogyó szörp


A leszedett csipkebogyót (nálam 45dkg lett) jó alaposan megmossuk, majd klopfolóval megroppantjuk a bogyókat. Kevés vízzel főni tesszük, de még mielőtt felforrna elzárjuk a tűzhelyet. Egy napig állni hagyjuk, miközben egy párszor átkeverjük. Másnap 90dkg cukorból és kevés vízből sűrű szirupot főzünk, és ezt a csipkebogyós léhez öntjük. Egy fél nap után leszűrjük, és hűtőben tároljuk.
Másfél liter szörp lett, és finomabb, mint gondoltam ;-).

2010. október 7., csütörtök

19. Hőlégballon Világbajnokság

A mai délután eseményei, képekben:















Karácsonyi keresztszemes minták

Több száz karácsonyi keresztszemes minta közül válogathattok, ha priviben kéritek az elérhetőséget. (sussalkoss@citromail.hu)

2010. október 6., szerda

A földtől elrugaszkodva

Itt Debrecenben tartják a 19. Hőlégballon Világbajnokságot, 33 ország 123 versenyzője részvételével. Ma délután a házunktól pár száz méterre emelkedtek a magasba az óriás lufik, csodaszép látványt okozva.