2011. november 12., szombat

Márton-napi libacomb sült céklával

Hozzávalók:
  • 4 db libacomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg libazsír
  • 1 kg cékla
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál barna cukor
A céklát megmossuk, megtöröljük, egyenként alufóliába csomagoljuk, és a sütőrácsra helyezzük. Egy tepsibe beletesszük a felszeletelt fokhagymát, majd ráfektetjük a besózott combokat, és leöntjük a felforrósított libazsírral. 2 dl vizet öntünk alá, és befedjük alufóliával. 160°C fokos sütőben 90 percet sütjük, levesszük a fóliát, majd további 45 percig 180 °C fokon. A libacomb és a cékla egyszerre készülnek el.
A megsült cékla héját lehúzzuk, kockára vágjuk. Egy serpenyőben az olajjal és a cukorral átpirítjuk, ráöntjük a balzsamecetet és a combokkal tálaljuk.

Forrás: Nők Lapja Konyha 2011. november