2014. július 12., szombat

Bögrés sárgabarackos pite


Hozzávalók (1bögre=2,5dl):
  • 4 egész tojás
  • 3/4 bögre kristálycukor
  • 1 nagy tejföl (450g)
  • 3/4 bögre étolaj
  • 2 1/2 bögre finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
A tetejére:
  • legalább fél kg érett sárgabarack
  • kristálycukor (kb.30-35dkg)
A cukrot jó habosra kevertem a tojásokkal elektromos habverővel, majd hozzáadtam a tejfölt és az olajat is. Végül beleszitáltam a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt -legnagyobb, mély- tepsibe öntöttem, és a tetejét kiraktam feldarabolt sárgabarackkal (héjával lefelé). Végül jól megszórtam kristálycukorral. Előmelegített sütőben sütöttem 40 percig 175°C fokon.
Nagyon finom, érdemes kipróbálni!
 Forrás: Rupáner-konyha