2009. július 12., vasárnap

Csörögefánk

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 5 tojássárgája, 1 kiskanál cukor, kevés tejföl, csipet só; a sütéshez olaj.

A lisztet a tojássárgájával, a cukorral, csipet sóval és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy levestészta keménységű legyen. Vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel formára vágjuk. Bő forró olajban, hirtelen tűznél aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A fotón látható csörögefánk Anyukám "alkotása" ;) :).

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Küldtem neked mélt a blogodon található címedre!

    VálaszTörlés
  2. Nohát, eszem sem tudom mikor ettem csőrögét, de most meghoztad a kedvem hozzá :)
    Csinosak.

    VálaszTörlés