2009. január 22., csütörtök

Zebratorta





Hozzávalók:

6 tojás, 30 dkg porcukor, 1,5 dl víz, 1,5 dl olaj, 37 dkg liszt, 1 cs sütőpor (nekem 10 gr), 2 púpozott ek. kakaó

A 6 tojásfehérjét keményre verjük 5 dkg porcukorral.

A hat tojássárgát habosra keverjük 25 dkg porcukorral, folytonos keverés közben belecsorgatjuk a langyos vizet és a langyos olajat. Géppel belekeverjük a lisztes sütőport. A tésztát kettéosztjuk. Egyik felébe keverjük a kakaót. A felvert tojásfehérjét megfelezve beleforgatjuk a tésztákba (a kakaósba kicsivel többet teszünk). Tortaformába töltjük az alábbiak szerint: a tortaforma közepébe csurgatunk 1 ek világos masszát, majd rá 1 ek kakaós masszát, s így tovább, amíg el nem fogy. 170 fokon kb. 45 percig sütjük. Tűpróba javasolt. Rácson hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése