2010. március 7., vasárnap

Almás zseb

Illeskrisz-nél találtam ezt a finomságot.
Rögtön el is szúrtam, mert csak 1 adagot sütöttem.

Először elkészítjük a tölteléket:
30 dkg alma kockát 3 evőkanál cukorral, kevés fahéjjal, fél citrom levével és 2 evőkanál vízzel 5 percig párolunk, majd hűlni hagyjuk.

Míg hűl elkészítjük a tésztát:
Hozzávalók: 10 dkg túró, 5 ek tej, 5 ek olaj, 8 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 kk sütőpor, csipet só
A hozzávalókat összegyúrjuk, melyből lágy olajos tésztát kapunk. Szükség esetén egy kis tejet még önthetünk hozzá.

Lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és egyforma téglalapokra vágjuk. A téglalap egyik felét megszórjuk darált keksszel vagy zsemlemorzsával, és ráhalmozzuk a tölteléket. A zseb két szélét villával összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Lekenjük tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.

4 megjegyzés:

  1. Jaj de nagyon guszta! És az a csodás csipkés tányér... :))

    VálaszTörlés
  2. Csak nagyon kevés volt :(. A tányér most akciós a Cora-ban 799ft;-), nekem is egyből megtetszett :).

    VálaszTörlés