2009. május 4., hétfő

Hamis marcipángolyó

Hamis marcipángolyó (Nlc)

Hozzávalók:
28dkg búzadara, 20 evőkanál forró tej, 25dkg darált háztartási keksz,
12dkg vaj, 20dkg porcukor, 1vagy 2db mandula aroma(attól függ milyen
az aroma), 20dkg csokoládé.
A darát a forró tejjel leforrázzuk, majd hozzáadjuk a kekszet,a vajat,a cukrot és az aromát. Rövid időre hűtőbe tesszük. Kb.20perc. Golyókat formálunk és visszatesszük a hűtőbe. Gőz felett felolvasztjuk a csokit, kicsi
olajat keverünk bele. A golyók egyik felét belemártjuk és rácsra tesszük.

1 megjegyzés:

  1. Jajj, ez nagyon finom :)
    A Fejér megyei xszemes talin ez volt a sláger :)

    VálaszTörlés