2012. január 15., vasárnap

Olívás csirkecomb koktélparadicsommal

 Hozzávalók:
  • 4 db egész csirkecomb
  • 10 dkg zöld olívabogyó
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 szál friss bazsalikom
  • 1 db citrom
A megmosott citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és összekeverjük az apróra vágott bazsalikommal, 1 evőkanál sóval és az olívaolajjal. A megmosott csirkecombokat bedörzsöljük ezzel a páccal, és állni hagyjuk 2 órát. Átszedjük egy hőálló tálba, mellétesszük a paradicsomot és a bogyókat. Előmelegített sütőben 180°C fokon sütjük 80 percig.
Nálunk most héjában sült burgonya készült hozzá, egy kis retekcsírával (Csencsétől-itt is köszi).;-)


Forrás: Nők Lapja Konyha - 2011. február

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett a második kép!! ;) :D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta. Én is csirkét csináltam a napokban:
    http://eshobbychef.blogspot.com/2012/01/mexikoi-rizses-serpenyo-sult-csirke.html
    A következő adag pedig a pácban várja, hogy elkészítsem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megkukucskáltuk, nagyon guszta.;-) A konyhafőnökre bízom, hogy nálunk elkészül e.:-)

      Törlés