2011. június 22., szerda

Meggyes rizspuding

Még soha nem készítettem rizspudingot vagy más néven rizskochot. Valahogy úgy alakult, hogy a férjem készítette mindig. Jó sok mazsolával és citromhéjjal és persze vaníliával...hmmmm nyami... Nem is szeretnék ezen változtatni, ez csak egy egyszeri alkalom volt ;-) :-D.
Történt ugyanis, hogy a Nők Lapja Konyha júniusi számában megláttam ezt a finomságot, és kedvet kaptam hozzá. Csak egy baja lett, kevés lett....de 5 dkg rizsből nem is számíthattam másra...:-(

Hozzávalók (nálam) :
  • 3 dl tej
  • 5 dkg rizs
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 3 dkg olvasztott margarin
  • 15 dkg magozott meggy becukrozva
  • kevés liszt a formákhoz
A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a rizst, és fedő alatt puhára főzzük. Amikor elkészült belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat majd rövid ideig hűlni hagyjuk és belekeverjük a tojássárgáját is. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a rizshez, végül az olvasztott margarint is belecsurgatjuk. Margarinozott-lisztezett formákba töltjük, és magozott meggyet szórunk a tetejére. Előmelegített sütőben 175°C fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Egy előnye mégiscsak van hogy 4 szuflé formával lett csak, nincs az, hogy vágok még egy szeletet meg még egyet és még egyet........:-)

5 megjegyzés: