2011. június 18., szombat

Gesztenyekocka

Hozzávalók a tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 ek. porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 6 ek. liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 ek. kakaópor
Krém:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 2 ek.rum vagy ízlés szerint rumaroma
A tetejére: 5 dl Hulala tejszín

A tésztához ketté választjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a porcukorral, folyékony -de nem meleg-margarinnal, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet és a kakaóport. Végül óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét is. Sütőpapíros tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

A krémhez a pudingport a cukor felével és a tejjel csomómentesre keverjük, és megfőzzük. Teljesen kihűtjük.
A margarint a maradék cukorral jól kikeverjük.
A gesztenyemasszát villával áttörjük.
Amikor a puding teljesen kihűlt összekeverjük a porcukros margarinnal és a gesztenyemasszával.

A kihűlt kakaós lapra kenjük a gesztenyés krémet, majd rákenjük a felvert Hulalát. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük.

Egy hónapja sütöttem, és nekünk nagyon-nagyon ízlett. :-)
A receptet Andi konyhájában találtam, köszönet érte.

4 megjegyzés:

  1. Imádom a gesztenyét és ez a habos finomság nagyon gusztusos:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta!
    Hogy tudtad ilyen szépen vágni? Nekem soha nem sikerül.

    VálaszTörlés
  3. Köszi. Jó éles késsel és egy kis utómunkálattal néz ki nekem is így ;-) :-D.

    VálaszTörlés