2010. február 7., vasárnap

Kinder bueno


Anyukám készítette. Így utólag azonosítottam be a receptet, ugyanaz (???), mint ami az Andi konyhájában is szerepel (legalábbis amit telefonon megtudtam gyorsan Anyától), bár ezt Csencse találta az ügyiratok között :D.

Ez a süti nagyon-nagyon b o r z a sz t ó a n finom!!!


Kinder bueno

Hozzávalók:

6 db tojásfehérje
6 evők. cukor
1 evők. étolaj
2 evők. liszt
2 evők. zsemlemorzsa
1/ 2 csomag sütőpor
15 dkg vágott dió
kb. 1/2 üveg mogyorókrém
háztartási keksz

Krém: 1/ 2 liter tej
6 db tojássárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás puding
3 evők. liszt
10 dkg csokoládé
25 dkg margarin
5 dl tejszín

Elkészítés:

A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük.Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Tepsibe tesszük és megszórjuk a vágott dióval, majd megsütjük, a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.

Krém készítése : A tojássárgáját, a pudingport, a lisztet a fél literből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A krémet elfelezzük és egyik feléhez az olvasztott csokoládét adunk (Anya csak beletördelte a csokit, elolvadt így is). A két krémet kihűtjük, a 25 dkg margarint simára keverjük, elfelezzük és a két krémhez adjuk.
A tésztát megkenjük mogyorókrémmel, majd rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 5 dl tejszínből vert kemény habot teszünk.



4 megjegyzés:

  1. Khm...Már megint itt szeretgetem a képernyőt szemmel..ez nagyon jól hangzik, az egyik kedvenc csokim a névadója..ééééésss...juj...Te vagya hibás, ha még dagibb leszek:P

    VálaszTörlés
  2. :D Ettől a két szelettől garantáltan nem szedel fel egy kilót sem, de ha megsütöd, két szelettel sajnos nem fogod beérni......:).

    VálaszTörlés
  3. De de már ránézésre is hízok tőle:D:D:D:D...legalábbis az önbizalmam ami elkezdte mondogatni, hogy igen igen én is megtudnám ezt csinálni..Nem győzőm mondani, hogy nem nem, mert aztán rákapunk és folyton gyárthatnám azt jaj nekem:D.

    VálaszTörlés
  4. Bozasztóan jól is néz ki!:)

    VálaszTörlés