2008. november 23., vasárnap

Zserbógolyó


Zserbógolyó
Hozzávalók:
15 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg darált dió
2 ek narancslikőr vagy helyette konyak/rum
1 ek víz
2 ek porcukor
1 ek. baracklekvár
fél tk rumaroma/rum
A csokibevonathoz:
15 dkg ét tortabevonó/étcsoki
1 tk olaj
1. A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel és állni hagyjuk kb. 1 órán át.
2. Húsdarálóval jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, úgy, hogy gyúrható legyen a massza.
3. A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe őket, hogy könnyebb legyen a csokiba mártani.
4. Olvasztott csokiba mártjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése