2008. november 23., vasárnap

Kinyomós keksz


Kinyomós keksz (Sarapod):
20 dkg margarint 8 dkg porcukorral, 1 citrom reszelt héjával és 1 tojássárgájával habosra kevertem. Hozzágyúrtam 30-40 dkg lisztet. Így tettem a keksz kinyomó pisztolyba. Előmelegített sütőbe 170 fokon megsütöttem.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szép ! Milyen állagú a tészta neked? linzer ? vagy attól folyósabb? Azért kérdezem , mert én most kaptam nyomót 2 tepsinyit kinyomtam a 3 ik tepsinél nem akart elválni a tészta a kinyomótól. Akkor hűtőbe tettem a tésztát, liszteztem variáltam,, de sehogy sem vált el, akkor kinyújtottam és kiszaggattam. Vagy 2.ik tepsi után nyomó mintát kellett volna cserélnem? :-( Tudnál nekem segíteni ez ügybe?

    VálaszTörlés