2011. április 4., hétfő

Madártej szelet

Egy újabb borzasztóan finom süti az Andi konyhájából:

Hozzávalók a tésztához:
  • 8 tojásfehérje
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 1 tk sütőpor
8 tojásfehérjét kemény habbá verjük a 8 ek cukorral, majd a 8 ek sütőporos lisztet is beleszitáljuk. Előmelegített sütőben megsütjük.

Sárga krém:
  • 8 tojás sárgája
  • 4 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 2 vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 18 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • + 4 dl tejszín
8 tojássárgáját 4 ek cukorral 2 vaníliás cukorral és 5 ek liszttel csomómentesre keverünk, majd hozzáadunk 4 dl tejet és sűrűre főzzük. Kihűtjük.
18 dkg margarint 10 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt krémhez adjuk.

A kihűlt tésztára rákenjük a krémet, majd 4 dl felvert tejszínt (nálam most Meggle Creme Patisserie) simítunk rá. Végül csokireszelékkel megszórjuk.

Mindenkinek ajánlom, nálunk nagy sikere volt :-)!

5 megjegyzés:

  1. Imádom! Ez tipikusan az a süti, amivel egy tányérral meg lehet egyszerre enni, annyira eteti magát!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon-nagyon finom!!!
    És nagyon jól néz ki!!

    VálaszTörlés
  3. Ebbe most nagyon, naggggyon szívesen beleharapnék!!

    VálaszTörlés
  4. én is megcsináltam hát mit mondjak követtem a recepten valo adagokat és a tészta szper volt de a krém az annyira folyt hogy nem lehetett szeletelni és igy elrontotta az egész sütit nem nagyon ajánlom mert folyos !!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés