2011. október 9., vasárnap

Újhagymás-gombás csirkemell

Hozzávalók:
  • 2 egész csirkemellfilé
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 csokor újhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 kk. liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 1 ek. zsemlemorzsa
  • kevés olaj az üvegtál kikenéséhez
Kevés vajon megpároljuk a felszeletelt gombát és a a karikára vágott hagymát. Megvárjuk míg a leve elfő, megszórjuk liszttel, kissé lepirítjuk. Felöntjük a tejjel. Sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és sűrűre főzzük.
A csirkemelleket megfelezzük, felszúrjuk és besózzuk, majd a töltelék kétharmadát beletöltjük. Olajjal kikent hőállótálba fektetjük, bekenjük a maradék töltelékkel, és megszórjuk zsemlemorzsával. 180°C fokon sütjük 40 percig. Rizzsel tálaljuk.
Nagyon finom, jó választás volt.

Forrás: Nők Lapja Konyha 2011/09

2 megjegyzés: