- 60 dkg csirkemellfilé
- 3 ek. olaj
- só
- 1 mk. őrölt bors
- 1 pohár tejföl (175g)
- 2 dl főzőtejszín
- 1 tk. finomliszt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 doboz csemegekukorica (340g)
A csirkemellfilét ujjnyi csíkokra vágjuk, és az olajon fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
A tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverjük. A csirkemellre öntjük, és 2 percig forraljuk. A kukoricát -akár levével együtt- hozzáöntjük, és -csak rövid ideig- összemelegítjük. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Rizzsel tálaljuk.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2011/09 ;Príma Konyha 2011/05 -az eredeti recept szerint harcsából készül és Bonduelle kukoricával.
A tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverjük. A csirkemellre öntjük, és 2 percig forraljuk. A kukoricát -akár levével együtt- hozzáöntjük, és -csak rövid ideig- összemelegítjük. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Rizzsel tálaljuk.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2011/09 ;Príma Konyha 2011/05 -az eredeti recept szerint harcsából készül és Bonduelle kukoricával.
Nagyon szeretem
VálaszTörlésSzia!Én pont tegnap készítettem el ezt a receptet a NLK-ból,pangasius filéből:) Nagyon finom lett úgy is,érdemes kipróbálni!
VálaszTörlésBianka! Nekünk is nagyon bejött :-).
VálaszTörlésBorga! Rábeszéltél, legközelebb úgy is kipróbáljuk.