2011. október 10., hétfő

Kukoricás csirkemell

Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 3 ek. olaj
  • 1 mk. őrölt bors
  • 1 pohár tejföl (175g)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 tk. finomliszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 doboz csemegekukorica (340g)
A csirkemellfilét ujjnyi csíkokra vágjuk, és az olajon fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
A tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverjük. A csirkemellre öntjük, és 2 percig forraljuk. A kukoricát -akár levével együtt- hozzáöntjük, és -csak rövid ideig- összemelegítjük. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Rizzsel tálaljuk.

Forrás: Nők Lapja Konyha 2011/09 ;Príma Konyha 2011/05 -az eredeti recept szerint harcsából készül és Bonduelle kukoricával.

3 megjegyzés:

  1. Szia!Én pont tegnap készítettem el ezt a receptet a NLK-ból,pangasius filéből:) Nagyon finom lett úgy is,érdemes kipróbálni!

    VálaszTörlés
  2. Bianka! Nekünk is nagyon bejött :-).

    Borga! Rábeszéltél, legközelebb úgy is kipróbáljuk.

    VálaszTörlés