2011. május 9., hétfő

Dijoni csirkeraguleves

Hozzávalók:
  • 20 dkg csirkemell
  • 1 csomag leveszöldség (vöröshagyma, petrezselyem, sárgarépa, kevés zeller, kevés kelkáposzta, esetleg gomba)
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • olaj
  • só, cukor
Egy fej vöröshagymát apróra vágunk, és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldségeket és a dijoni mustárt. Sózzuk és kevés cukrot is adunk hozzá, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Főzni kezdjük. Közben egy serpenyőben kevés olajon előpirítjuk a kockára vágott csirkemellet, sózzuk, és a félig megfőtt zöldségekhez adjuk. Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt is, és egyet forralunk rajta.

Nagyon finom :-). A receptet meg már úgy is tudjátok honnan van...

5 megjegyzés:

  1. Én nagyon leveses vagyok, és minden újra vevő!
    Apád jól főz! :))) Gratula neki!
    A receptet viszem!

    VálaszTörlés
  2. Mi leginkább csak hétvégén készítünk levest.
    Apukám is jól főz, de anya szerint ritkán :-D, ezeket a finomságokat a férjem követi el.
    Nekünk nagyon ízlett, remélem hasonló sikere lesz nálatok is.

    VálaszTörlés