- 3 dl tej
- 1 dl olaj
- 60 dkg liszt
- 2 kávéskanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg csirkemáj
- 1,5 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kakukkfű
- olaj
- felkockázott paradicsom
- petrezselyem
- reszelt sajt
A tészta hozzávalóit a felsorolás sorrendjében a kenyérsütőbe pakoltam, majd dagasztó-kelesztő programra kapcsoltam. Míg a gép dolgozott, elkészítettem a tölteléket. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a megmosott feldarabolt májat, fokhagymát, sóztam, borsoztam kevés kakukkfűvel megszórtam és jól lepirítottam. Hagytam kihűlni.
A megkelt tésztát 16 darabra vágtam, és egyenként ovális alakúra nyújtottam, a hosszanti oldalait feltekertem a két végét összecsíptem, sütőpapíros tepsibe tettem és megkentem felvert tojással. A tölteléket ráhelyeztem, megszórtam paradicsom kockákkal, petrezselyemmel és reszelt sajttal. 10 percig kelesztettem, majd előmelegített sütőbe készre sütöttem.
Az eredeti receptet, formázást, és jobb képeket Illéskrisznél találjátok. Köszönet a receptért.
A megkelt tésztát 16 darabra vágtam, és egyenként ovális alakúra nyújtottam, a hosszanti oldalait feltekertem a két végét összecsíptem, sütőpapíros tepsibe tettem és megkentem felvert tojással. A tölteléket ráhelyeztem, megszórtam paradicsom kockákkal, petrezselyemmel és reszelt sajttal. 10 percig kelesztettem, majd előmelegített sütőbe készre sütöttem.
Az eredeti receptet, formázást, és jobb képeket Illéskrisznél találjátok. Köszönet a receptért.
Annyira jól néz ki! :) Kérek szépen! :)
VálaszTörlésNagyon jó
VálaszTörlésHű ez nagyon fini lehet!:-)
VálaszTörlés