2012. január 9., hétfő

Zsírban sült tarja krumplis tarhonyával

 
Hozzávalók:
  • 1 kg sertéstarja
  • őrölt kömény, só, bors
  • 50 dkg sertészsír
  • 1 fej fokhagyma
A körethez:
  • 20 dkg tarhonya
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 30 dkg burgonya
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
A húst vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel. A zsírt felmelegítjük, beletesszük a húst és a fokhagymagerezdeket, majd fedő alatt lassú tűzön 70-80 perc alatt puhára főzzük (konfitáljuk). A tarhonyát kevés zsíron barnára pirítjuk, hozzáadjuk a hámozott kockára vágott krumplit, és a paprikát paradicsomot is. Felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, fedő alatt kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
Az eredmény borzasztóan finom, omlós (omlósz :-)) husi. Bár először azt mondtam, hogy köszönöm de én nem kérek belőle (a fél kg zsír teljesen elrémisztett), a konyha felől áradó finom illatok azonban meggyőztek.

Forrás: Nők Lapja Konyha

2 megjegyzés: