2012. január 8., vasárnap

Szalonnában sült csirkemell brassói burgonyával


Hozzávalók:
  • 2 kisebb méretű, egész csirkemell
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 60 dkg burgonya
  • 6 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • étolaj
  • 10-15 dkg koktél paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika
A csirkemellet vastagabb csíkokra vágjuk, és egyenként betekerjük szalonnába. Tepsibe tesszük, és forró sütőben 20 perc alatt megsütjük. A megtisztított burgonyát kockára vágjuk és kisütjük. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felkarikázott fokhagymát, rádobjuk a felkarikázott paprikát és paradicsomot, majd összeforgatjuk kicsit a kisült burgonyával. Sózzuk, borsozzuk, majd a megsült csirkével tálaljuk.

Forrás: Nők Lapja Konyha, 2011. október (Bereznay Tamás)

2 megjegyzés: