2009. március 9., hétfő

Lángos


Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 pohár kefir, 1 tojás, 3 dkg élesztő, 1 csapott teáskanál só, 6 dl tej
A hozzávalókat összedolgozzuk és 1 éjszakára hűtőbe rakjuk olajozott tasakban.
Ez elég nagy mennyiség, de a felét nyugodtan lefagyaszthatjuk.
Nagyon-nagyon finom lángos, olyan mint a strandon :).

2 megjegyzés:

  1. és ha lefagyasztottuk mitévők legyünk?:)... hogy kell kisütni? olajban gondolom, de milyen edényben, és mennyi olajban, és meddig, és milyen vastagra nyújtsuk, ha kell egyáltalán a tésztát...

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    kiolvasztod a tésztát, a kezeddel jól ellapogatod, majd egy jó nagy szaggatóval kiszúrod. Amennyire csak tudod széthúzogatod a kiszaggatott fánkot, és jó bő olajban süsd ki, azt már látni fogod hogy meddig;-).

    VálaszTörlés