2009. március 3., kedd

Graham zsemle


Hozzávalók:
340 ml víz, 25 dkg lisztkeverék (Abo Mill), 12,5 dkg grahamliszt, 12,5 dkg kenyérliszt (BL 80), 1 mk (5ml) só, 1,5mk cukor, 1 dkg élesztő
A felsorolás sorrendjében belehelyeztem a hozzávalókat a kenyérsütőbe. Dagasztó-kelesztő programra vettem. Amikor szépen megkelt, kivettem könnyedén átgyúrtam és 6 részre osztottam. A kis gombócokból zsemléket formáztam. Sütőpapíros tepsibe tettem. Felvert tojással lekentem a tetejét bevágtam, és kelni hagytam kb. 15 percig. Előmelegített sütőben sütöttem 165°C fokon 26 percig.
Nagyon finom lett. A fiúk már megrendelték a következő adagot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése