2010. május 6., csütörtök

Citromos túrókrémes banántorta


... vagy mi, eperlekvárral. Mondjuk bármit tehettem volna még bele, a banán íz érezhető a legjobban.

Az alábbi hozzávalókból tésztát gyúrunk:
75 g vaj, 25 g porcukor, 120g liszt, csipet só, 1 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja
Cipót formázunk belőle, és 30 percre a hűtőbe tesszük.

A formánkat kikenjük vajjal, és kicsit belisztezzük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a tortaformát. Villával megszurkáljuk, majd sütőpapírt terítünk az aljára, és lencsével, babbal "vakon" sütjük 180 fokon 10 percig, majd kiöntjük a formából a lencsét, kivesszük a sütőpapírt, és még 5 percig sütjük.

Utána a tortalapot megkenjük eperlekvárral, és beborítjuk banán karikákkal. A tetejére az alábbi túrókrém kerül:
250g túró, 4 ek natúr vajkrém, 2 csepp vaníliaaroma, reszelt citromhéj illetve egy fél citrom leve, 1 tojássárgája, 2 felvert tojásfehérje, cukor ízlés szerint.

Ezután még 35 percig készre sütjük.


5 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik! Eper, banán, túró - szuper kombináció.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet, szuper ötlet! És milyen jól látni a rétegeket a fotón!

    VálaszTörlés
  3. Azt a mindenit, de finom is lehet

    VálaszTörlés
  4. Jól néz ki:D Sajna nem rajongok a túróért:(

    VálaszTörlés