2010. május 9., vasárnap
Kókuszos négercsók
Ma ismét lekváros buktát kellett sütnöm, bár tegnap előtt is az (is) készült. A megmaradt tojásfehérjékből pedig négercsókot csináltam. A jól bevált recept maradt, csak egy kis kókusz aroma került bele.
Hozzávalók (20db-hoz): 60 ml + 2 ek víz, 16 dkg cukor, 2tk méz, 1 ek zselatin, 2 tojásfehérje, kókusz aroma, ostyakorongok, tortabevonó + olaj
Elkészítése:
60 ml vizet 16 dkg cukorral és 2 tk mézzel felforralunk, majd levesszük a tűzről.
2 ek hideg vízben feloldunk 1 ek zselatint, és ezt hozzáöntjük a cukorsziruphoz, de már nem forraljuk. Langyosra hűtjük.
2 tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, de a művelet felénél hozzáadjuk a hűlt szirupot, és a kókusz aromát, így verjük kemény habbá.
A habos masszát az ostyalapokra nyomjuk, hagyjuk dermedni, majd csokiba mártjuk és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Az így elkészült négercsókokat hűtőbe tesszük, míg a csoki finom ropogóssá nem válik.
Baromi finom, de tényleg :-P.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Jön, hogy beleharapjak, annyira megkivántam. Hogy van időd ennyit sütkérezni.... teljes elismerésem. Nagyon ügyes vagy
VálaszTörlésNagyon guszta!!!! Én is szívesen beleharapnák, most rögtön.:)
VálaszTörlésCsoda helyesek, nagyon ügyes vagy! Ezeregy éve nem ettem négercsókot, de most nagyon megkívántam.
VálaszTörlésAzt a mindenit, de jól néz ki
VálaszTörlésNyami, nyami :D Hétvégén kipróbálom.
VálaszTörlésBár az én kézügyességemmel ilyen csini nem lesz.
:DMár nem is szólok:D:D:D:D!Tudod:D:D:D:D!
VálaszTörlésNoémi! Van rá igény, és szívesen sütök. Gondolhatod ami sütik felkerülnek, azok csak az újak, mellette azért a régi receptek is sűrűn előkerülnek. Most még itthon vagyok megtehetem, hogy minden nap süssek, majd ha dolgozok nem lesz ez így :(...
VálaszTörlésGizi, Melinda, Bianka!
VálaszTörlésKöszi :-)!
Jucy!
Kíváncsian várom az eredményt:).
Mák!
:D Tudom :D :D :D.
Mnyam!!! :-)
VálaszTörlés