2010. május 28., péntek

Epres piskóta

Először Anyukámék sütötték nem is olyan régen barackos változatban. Én most eperrel készítettem, de elmondhatom mindkettővel nagyon finom :). A recept megtalálható Limaránál és Mohánál is.

Piskóta:
  • 5 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 13 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 ek. olaj
Az egész tojásokat és a cukrot habosra keverem robotgéppel. A lisztet és a kakaóport összeforgatom, majd beleszitálom a tojáshabba. Végül belekeverem az olajat is. Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütöm 180 fokon kb. 10-12 percig.
Vaníliakrém:
  • egy vanília puding
  • 3 dl tej
  • 3 ek. cukor
  • 10 dkg puha vaj
A pudingot felfőzöm a tejjel, ha besűrűsödik hozzáadom a cukrot is. Egy fóliával letakarom az edényt, hagyom, hogy teljesen kihűljön. Egy mixerrel krémesre keverem, majd a puha vajat apránként hozzáadva jól kikeverem.
A kihűlt piskótára rákenem a krémet, kirakom eperrel és bevonom piros zselével (én két kis csomagost (2x12g) használtam.

... és íme Anyukámék barackos változata, tejszínízű pudinggal :). Isteni........egy szeletnél nem tudod abbahagyni.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és nagyon szépen szeletelted! A hétvégén én is valami hasonlóra készülök.

    VálaszTörlés
  2. Azta de jól néz ki, színe is csodálatos

    Nézegettem valóban 2000,- körül vannak, de egy helyen találtam 300,-

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki!A lányom imádja az epret és a vanília pudingot is, szerintem ez is nagyon bejönne neki!

    VálaszTörlés
  4. Nyami, az epresből kérnék egy szeletet :)

    VálaszTörlés
  5. Juj, szuper!
    Következő adag epremnél ilyet készítek:D

    VálaszTörlés
  6. Köszi csajok :).

    Bianka! 300 ft/pár??? Vásárold fel a készletet :)! Van másféle fül is??? ...na most lázba hoztál :D.

    VálaszTörlés