Először Anyukámék sütötték nem is olyan régen barackos változatban. Én most eperrel készítettem, de elmondhatom mindkettővel nagyon finom :). A recept megtalálható
Limaránál és
Mohánál is.
Piskóta:
- 5 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 13 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 2 ek. olaj
Az egész tojásokat és a cukrot habosra keverem robotgéppel. A lisztet és a kakaóport összeforgatom, majd beleszitálom a tojáshabba. Végül belekeverem az olajat is. Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütöm 180 fokon kb. 10-12 percig.
Vaníliakrém:
- egy vanília puding
- 3 dl tej
- 3 ek. cukor
- 10 dkg puha vaj
A pudingot felfőzöm a tejjel, ha besűrűsödik hozzáadom a cukrot is. Egy fóliával letakarom az edényt, hagyom, hogy teljesen kihűljön. Egy mixerrel krémesre keverem, majd a puha vajat apránként hozzáadva jól kikeverem.
A kihűlt piskótára rákenem a krémet, kirakom eperrel és bevonom piros zselével (én két kis csomagost (2x12g) használtam.
... és íme Anyukámék barackos változata, tejszínízű pudinggal :). Isteni........egy szeletnél nem tudod abbahagyni.
Nagyon guszta és nagyon szépen szeletelted! A hétvégén én is valami hasonlóra készülök.
VálaszTörlésAzta de jól néz ki, színe is csodálatos
VálaszTörlésNézegettem valóban 2000,- körül vannak, de egy helyen találtam 300,-
Nagyon jól néz ki!A lányom imádja az epret és a vanília pudingot is, szerintem ez is nagyon bejönne neki!
VálaszTörlésNyami, az epresből kérnék egy szeletet :)
VálaszTörlésJuj, szuper!
VálaszTörlésKövetkező adag epremnél ilyet készítek:D
Köszi csajok :).
VálaszTörlésBianka! 300 ft/pár??? Vásárold fel a készletet :)! Van másféle fül is??? ...na most lázba hoztál :D.