2012. január 11., szerda

Kolbászos-babos rigatoni


 Hozzávalók: 
  •  50 dkg rigatoni tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olívaolaj
  • 15 dkg kolbász
  • 1 vörösbab konzerv
  • 1  paradicsomkonzerv (hámozott, darabolt)
  • 1 dl száraz vörösbor
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • olívaolaj
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olívaolajon megfonnyasszuk. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és tovább pároljuk, majd a paradicsomot és a vörösbort is hozzáöntjük. Sózzuk, borsozzuk, majd 25 percig főzzük. Végül hozzáadjuk az összeaprított petrezselymet és a babot. A tésztát kifőzzük, és a mártással együtt tálaljuk.
Ez bizony tipikus Piedone kaja ;-).
Holnap már jövök egy finom sütivel, mert a végén még azt gondoljátok, hogy végleg átadtam a konyhát a férjemnek :-).

Forrás: Nők Lapja Konyha 2011.október

3 megjegyzés:

  1. Jó kis fogyókúrás! Hamar le lehet vele fogyni 110-ről 125-re!
    :)
    Azért elviszem a receptet, és megpróbálok kissé fogyni!

    VálaszTörlés
  2. :D :D :D
    Felelősséget nem vállalok ;-) :-).

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta:) A fiúk nagyon szeretik nálunk az ilyen párosításokat, ez is nagyon jól hangzik.

    VálaszTörlés