2010. április 29., csütörtök

Gyors meggyes morzsatorta

Igazán gyors, és nagyon finom süti. Sőt még tojástakarékos is, mert egyetlen tojás elég hozzá :).

Hozzávalók: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, csipet só, 1 tojás, 1 sütőpor, 50 dkg liszt, 1 vaníliás cukor
1 üveg meggy befőtt (vagy ízlés szerint más-, esetleg friss gyümölcs)

A hozzávalókat a kézi mixer dagasztóspiráljával morzsalékosra összeállítjuk. Egy 24-26 cm-es tortaformát kikenünk zsiradékkal, majd belisztezzük. A tészta kétharmad részét beletöltjük a formába, egy részéből peremet formálunk. Ráterítjük a magozott, lecsöpögtetett meggyet, majd végül a maradék tésztával beborítjuk. Megszórjuk mandula forgáccsal vagy mogyoróval. Előmelegített sütőben 190 fokon 30 percig sütjük.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztán néz ki:P Kaphatok egy szeletet?

    VálaszTörlés
  2. Blogdíjat kaptál tőlem, csak mert nagyon jókat sütsz.... jó nézni is őket. Gyere hozzám a díjért

    VálaszTörlés
  3. Olcsó is ,jól is néz ki !Ez kell a mai háziasszonyoknak!Brávó!

    VálaszTörlés
  4. Sanyi!
    Szólj mikor jöttök, és sütök neked szívesen :)!!!!!!

    Noémi!
    Nagyon aranyos vagy, hogy gondoltál rám. Nagyon szépen köszönöm :).

    Juci!
    Köszönöm. Nem egy utolsó szempont a hozzávalók árai az biztos, főleg így sokadikán ;-) :-).

    VálaszTörlés