2009. április 2., csütörtök

Likőrös szemek

Tészta: 40 dkg liszt, 5 dkg keményítő, 10 dkg cukor, 25 dkg margarin vagy vaj, 1 tojás, csipet só
Összegyúrjuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Vékonyra nyújtjuk (kb fél cm), pogácsaszaggatóval kiszúrjuk majd a közepébe mélyedést készítünk (én a klopfoló nyelével szoktam;)). Közepesen meleg sütőben sütjük.

Töltelék: 10 dkg cukrot karamellizálunk, felöntünk 1 dl főzőtejszínnel majd belekeverünk 8 dkg mézet és fél dl whiskylikőrt. Nagy lánggal állandóan kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Még melegen a tészták mélyedéseibe kanalazzuk.

Tortabevonóval csíkot csurgatunk rá.

Fémdobozban sokáig eláll, de csak ha eldugjuk :D.

1 megjegyzés: