2009. április 6., hétfő

Húsvéti mézes


Hozzávalók: 1/4 kg méz, 1/2 kg liszt, 10 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg cukor, 1 egész tojás és 2 tojássárgája, 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna, mézeskalács fűszer ízlés szerint
A meleg mézben feloldjuk a vajat, hozzáadjuk a többi anyagot és simára gyúrjuk. Hűtőbe tesszük 1 éjszakára. Jól átgyúrjuk, és fél cm vastagra nyújtjuk. Különböző formákkal kiszúrjuk. Tetejét felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben sütjük. Tetszés szerint díszíthetjük.

Nagyon finom, puha. Azt már nem írom hogy fémdobozban sokáig eláll, mert a likőrös szemekből sem került a dobozba egyetlen darab sem, és hmm.... úgy látom a mézes is elfogy idő előtt :).

Forrás: Horváth Ilona

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése