Hozzávalók:
- 15 dkg húsos szalonna
- kevés olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 40 dkg darabolt paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 szál zeller (vagy kevés zellergumó)
- só, bors
- 30 dkg krumpli
- 40 dkg szélesmetélt
A felkockázott szalonnát kevés olajon ropogósra pirítjuk. Félsülésnél hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
Adjuk hozzá az aprított petrezselymet, zellert és a darabolt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a felkockázott krumplit, és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Keverés nélkül, fedő alatt puhára főzzük. A tésztát megfőzzük szokás szerint, és elkeverjük a krumplis mártással.
Nagyon finom ;-).
Forrás: Nők Lapja Konyha 2011.október
Ohhhmm, ez nagyon jól hangzik, és a szélesmetélt is segít, hogy ne is jusson eszembe a grenadírmarst, vagyis a gránátoskockát,
VálaszTörlésez valami szupermás, köszi
Némileg más, mint a megszokott Grenadiermarsch.
VálaszTörlésVarietas delectat!
Nagyon jó ötlet:) Guszta és tuti finom, ki fogom próbálni.
VálaszTörlésAz üzeneteket átadtam a chefnek ;-).
VálaszTörlésNagyon finom, nem fogtok benne csalódni,érdemes kipróbálni.
Megcsináltam ma vacsira és az egész családnak nagyon ízlett. Biztos, hogy máskor is fogok csinálni :)
VálaszTörlésMegcsináltam ma vacsira és az egész családnak nagyon ízlett. Biztos, hogy máskor is fogok csinálni :)
VálaszTörlésSzuper! Nagyon örülök :-).
VálaszTörlésKöszi, hogy megírtad ;-).