2012. január 7., szombat

Krumplis tészta olasz módra


Hozzávalók:
  • 15 dkg húsos szalonna
  • kevés olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 40 dkg darabolt paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szál zeller (vagy kevés zellergumó)
  • só, bors
  • 30 dkg krumpli
  • 40 dkg szélesmetélt
A felkockázott szalonnát kevés olajon ropogósra pirítjuk. Félsülésnél hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
Adjuk hozzá az aprított petrezselymet, zellert és a darabolt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a felkockázott krumplit, és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Keverés nélkül, fedő alatt puhára főzzük. A tésztát megfőzzük szokás szerint, és elkeverjük a krumplis mártással.
Nagyon finom ;-).

Forrás: Nők Lapja Konyha 2011.október

7 megjegyzés:

  1. Ohhhmm, ez nagyon jól hangzik, és a szélesmetélt is segít, hogy ne is jusson eszembe a grenadírmarst, vagyis a gránátoskockát,
    ez valami szupermás, köszi

    VálaszTörlés
  2. Némileg más, mint a megszokott Grenadiermarsch.
    Varietas delectat!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó ötlet:) Guszta és tuti finom, ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  4. Az üzeneteket átadtam a chefnek ;-).
    Nagyon finom, nem fogtok benne csalódni,érdemes kipróbálni.

    VálaszTörlés
  5. Megcsináltam ma vacsira és az egész családnak nagyon ízlett. Biztos, hogy máskor is fogok csinálni :)

    VálaszTörlés
  6. Megcsináltam ma vacsira és az egész családnak nagyon ízlett. Biztos, hogy máskor is fogok csinálni :)

    VálaszTörlés
  7. Szuper! Nagyon örülök :-).
    Köszi, hogy megírtad ;-).

    VálaszTörlés