2011. május 17., kedd

Fehércsokis-mascarponés epertorta

Anyukám szülinapjára készítettem.

Hozzávalók:
28-es tortaformában sült kakaós tortalap -nálam 2x5 tojásból.

Krém:
4 dl Hulalához hozzáadtam kb. 15 dkg fehércsokit és addig melegítettem, míg a fehércsoki el nem olvadt, majd egy éjszakára hűtőbe tettem. Reggel hozzáadtam még 25 dkg mascarponét, és kemény habbá vertem.

Epres töltelék:
2 maréknyi epret megmostam, megtisztítottam, felkarikáztam kevés cukorral összeforraltam, majd egy kevés vízben feloldott (1 evőkanál) keményítővel besűrítettem. Hűlni hagytam.

Mindkét tortalapot kettévágtam. Az első lapra jött a fehércsokis-mascarponés tejszín, majd a második lap, arra az epres krém, majd újabb piskóta- újabb tejszín - és végül az utolsó piskóta lap. Kívülre is a tejszínes krém került. Eperrel díszítettem.

4 megjegyzés:

  1. Hú, de guszta! Most rögtön meg tudnék enni egy szelettel! És ez az epres teás készlet.. csuda jó!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett,és biztos nagyon finom is!!

    VálaszTörlés
  3. Fenséges és nagyon mutatós

    VálaszTörlés
  4. Szia, Ez a recepted is tetszik nagyon:) Nézz be hozzám légyszives, van számodra valami nálam:)

    VálaszTörlés