2009. május 13., szerda

Kapros-túrós lepény

A kovászos uborkához vásárolt kapor-többlet sorsa egy percig nem volt kérdés. Most sütöttem először, de majdnem olyan finom lett, mint az Anyáé ;). Igaz közben telefonos segítségre is szorultam.

A tészta a szokásos kelt tésztám az alábbi hozzávalókból:
3 dl tej, 2 tojássárgája, 50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 5 dkg cukor, 6 dkg olvasztott vaj, csipet só

Majd amikor a duplájára kelt kinyújtjuk, a legnagyobb tepsinket kibéleljük vele.

5 közepes méretű burgonyát megfőzünk sós vízben összetörjük, és amikor kihűlt az 50 dkg túróhoz adjuk. Adunk hozzá 2 evőkanál tejfölt, 1 egész tojást és ízlés szerint cukrot és apróra vágott kaprot. Ezt a túrós krémet egyenletesen elsimítjuk a tésztán, megszórjuk kakaóporral és 170 °C fokon a szélek pirosodásáig sütjük.

Nagyon finom :))))!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése