A recepten nem változtattam, maradt a Felhőlány által megadott. Szó szerint:
Hozzávalók:
10 dkg étcsoki (80 %)
5 + 1 dkg vaj
2 tojás
2 ek. cukor
1 + 1/2 ek. kakaópor
1/2 ek. liszt
1 tk. vaníliakivonat
csipetnyi fahéj
- A sütőt előmelegítem 250 fokra.
- A darabokra tört étcsokit a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztom és langyosra hűtöm.
- Hozzákeverem a cukrot, vaníliakivonatot, hozzáadom a tojást és az átszitált lisztes-, fahéjas kakaóport, jól összedolgozom.
- A szufléformákat (eredetileg 2db-ot, nálam most 3db) alaposan kivajazom, megszórom a kakaóporral és 3/4-ig töltöm a masszával.
- Az előmelegített sütőben 5-7 percig sütöm, amíg a teteje megkeményedik, repedezni kezd.
Az árnyékos, vacak képekért bocsiiii :(((((.
Nem vacak, így is írtó guszta ;)
VálaszTörlésHa gondolod majd nézz be hozzám
Óóóóó de szép lett! Nálad is olyan apró márványrepedésekkel a tetején! És Isteni finom! :)) Nálam már azóta többször is készült... ;o)
VálaszTörlésNagyon guszta :-)
VálaszTörlésEgyszer már én is szeretnék legalább megkóstolni egy szuflét!! Biztos nagyon finom!!
Van számodra valamim,kukk be hozzám!! :-)
Köszi csajok! :)
VálaszTörlés