2010. március 4., csütörtök

Csokiszuflé

Én Chef Vikinél és Felhőlánynál láttam. Tudtam hamarosan ki kell próbálnom.

A recepten nem változtattam, maradt a Felhőlány által megadott. Szó szerint:

Hozzávalók:
10 dkg étcsoki (80 %)
5 + 1 dkg vaj
2 tojás
2 ek. cukor
1 + 1/2 ek. kakaópor
1/2 ek. liszt
1 tk. vaníliakivonat
csipetnyi fahéj
  1. A sütőt előmelegítem 250 fokra.
  2. A darabokra tört étcsokit a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztom és langyosra hűtöm.
  3. Hozzákeverem a cukrot, vaníliakivonatot, hozzáadom a tojást és az átszitált lisztes-, fahéjas kakaóport, jól összedolgozom.
  4. A szufléformákat (eredetileg 2db-ot, nálam most 3db) alaposan kivajazom, megszórom a kakaóporral és 3/4-ig töltöm a masszával.
  5. Az előmelegített sütőben 5-7 percig sütöm, amíg a teteje megkeményedik, repedezni kezd.

Az árnyékos, vacak képekért bocsiiii :(((((.

4 megjegyzés:

  1. Nem vacak, így is írtó guszta ;)

    Ha gondolod majd nézz be hozzám

    VálaszTörlés
  2. Óóóóó de szép lett! Nálad is olyan apró márványrepedésekkel a tetején! És Isteni finom! :)) Nálam már azóta többször is készült... ;o)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta :-)
    Egyszer már én is szeretnék legalább megkóstolni egy szuflét!! Biztos nagyon finom!!
    Van számodra valamim,kukk be hozzám!! :-)

    VálaszTörlés