A leszedett csipkebogyót (nálam 45dkg lett) jó alaposan megmossuk, majd klopfolóval megroppantjuk a bogyókat. Kevés vízzel főni tesszük, de még mielőtt felforrna elzárjuk a tűzhelyet. Egy napig állni hagyjuk, miközben egy párszor átkeverjük. Másnap 90dkg cukorból és kevés vízből sűrű szirupot főzünk, és ezt a csipkebogyós léhez öntjük. Egy fél nap után leszűrjük, és hűtőben tároljuk.
Másfél liter szörp lett, és finomabb, mint gondoltam ;-).
Másfél liter szörp lett, és finomabb, mint gondoltam ;-).
Finom lehet. :) Sejtésed szerint meddig állhat el a hűtőben?
VálaszTörlésKíváncsi lennék az ízére még sosem ittam :)
VálaszTörlésEgycsipet! Túl sokáig biztos nem :-(, de tartósítószert nem szerettem volna beletenni.
VálaszTörlésBianka! A bolti csipkebogyó szörp ízéhez semmi köze. Nem túl karakteres az íze, de finom ;-).
Húúú, honnan kéne csipkebogyót kerítsek?? most hamarabb voltunk arrafelé, ahol szedni szoktuk; na kitalálok valamit, mert kíváncsi vagyok:)
VálaszTörlésNagyon jol hangzik, meg nem hallottam rola. Mi is szedtunk csipkebogyot, hecserlinek hivjak felenk, teanak. Jovoben kiprobalom szorpnek is:-)))).
VálaszTörlésKata! Remélem találsz, és ki tudod próbálni ;-).
VálaszTörlésRéka! Én pedig teának szedek még :-).