Hozzávalók:
- 4 db libacomb
- só
- 4 gerezd fokhagyma
- 30 dkg libazsír
- 1 kg cékla
- 4 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál barna cukor
A céklát megmossuk, megtöröljük, egyenként alufóliába csomagoljuk, és a sütőrácsra helyezzük. Egy tepsibe beletesszük a felszeletelt fokhagymát, majd ráfektetjük a besózott combokat, és leöntjük a felforrósított libazsírral. 2 dl vizet öntünk alá, és befedjük alufóliával. 160°C fokos sütőben 90 percet sütjük, levesszük a fóliát, majd további 45 percig 180 °C fokon. A libacomb és a cékla egyszerre készülnek el.
A megsült cékla héját lehúzzuk, kockára vágjuk. Egy serpenyőben az olajjal és a cukorral átpirítjuk, ráöntjük a balzsamecetet és a combokkal tálaljuk.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2011. november
Nagyon guszta!! Apa nagyon jól tud főzni!! :)
VálaszTörlés;-) :-)
VálaszTörlésNagyon finom összeállítás
VálaszTörlés