2010. június 18., péntek
Paradicsomos süti
Anyukám sütötte, tesóm fotózta. Nagyon dicsérték, így én is megsütöttem. Sajnos én 2-3 szeletnél többet nem ehettem belőle, Apa és a gyerekek szerint nagyon rossz süti, így hosszú idő óta ez az első süti ami nem fogyott el :((((((((. Mondanom sem kell, hogy az enyémet már fotózni sem volt kedvem, pedig finom lett.
Ha valaki ezek után elszeretné készíteni, íme a hozzávalók:
Tészta:
14 kanál olaj
14 kanál paradicsomlé (nálunk 3 kis doboz sűrített paradicsom - így utólag lehet 1 is elég lett volna)
14 kanál porcukor
1 cs. szalalkáli, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jó nyújtható legyen. 3 részre osztjuk és kisütjük.
Krém:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 cs. vaníliás pudingot megfőzünk 4 dl tejjel, míg langyos hozzáadjuk a margarint és a porcukrot. Majd megtöltjük a lapokat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Még nem is hallottam ilyen sütiről. Kár hogy nem fotóztál, kíváncsi lettem volna rá.
VálaszTörlésUgyanilyen lett, mint a képen az Anyukám által sütött. Finom volt, nem lehetett érezni, hogy paradicsomos, de a családomnak nem jött be :(.
VálaszTörlésNem készítettem soha, de ettem és finom volt nekem ízlett. Nagyon gyengén érzett rajta a paradicsomlé.
VálaszTörlésMég sosem ettem, de nem is hallottam róla. Én megkóstolnám, férjem biztos nem
VálaszTörlésÉn már ettem ilyen sütit, és készítettem is. Úgy emlékszem, az én receptemben búzadarával készül a töltelék, és végül olyasmi íze van az egésznek, mintha kissé narancsos lenne (abszolút nem érzem a paradicsom ízét). Vagy csak így emlékszem, nem tudom. Mindenesetre én nagyon szeretem, de a családom nem, és ezért nem is készítek ilyet. :((( Nagy sajnálatomra. :(
VálaszTörlésSzia! Ez nálunk is nagy kedvenc, bár mikor a recepttel hazajöttem, a párom azt mondta ebből ő bizony nem fog enni...
VálaszTörlésA vége az lett, hogy ez a kedvence.
Próbáld meg a következőképpen elkészíteni, én így csinálom: a krémbe nem pudingot teszek, hanem grízzel készítem, mint a mézes-krémest. Továbbá keverek a krémbe egy citrom reszelt héját és a citrom szűrt levét is belefacsarom. Ettől lesz finom narancsos íze. A lapokat felváltva töltöm a krémmel és finom házi baracklekvárral, pont mint a mézest. Abszolút nem érezni benne a paradicsomot, nagyon finom.
Üdv: Zsuzsa
Szia Zsuzsa!
VálaszTörlésKöszönöm a tanácsodat, még egy esélyt adok így a sütinek ;-). Paradicsomot mennyit teszel bele?????
Szia @ndre@! Az én tésztám is hasonló, 12-12 kanál étolaj, cukor, és paradicsomlé, és kb. 50 dkg liszt,meg a szalagória, amiből 4 lapot sütök a nagy gáztepsi hátoldalán. A paradicsomhoz jó a sűrített is, ezt vízzel hígítom, míg ivólé sűrűségű nem lesz, ebből veszem a szükséges mennyiséget. A krém: fél liter tejben megfőzök 4 evőkanál grízt, ha kihűlt, 1 cs margarin, 20 dkg porcukor, és 1 citrom reszelt héjával és levével kikevert krémmel elegyítem. Ezt töltöm aztán felváltva a lekvárral. Elvileg a tetejére lehetne csokimázat is tenni, de ezt már én is túlzásnak tartom, de aki szereti, próbálja ki.
VálaszTörlésRemélem, tudtam segíteni.
Zsuzsa
Jajj! És most jut eszembe a lényeg! Folpackba csomagolva a sütit bizony kell neki egy nap pihenő, hogy összeérjenek az ízek, és puhuljon a tészta.
VálaszTörlés