2010. június 18., péntek

Paradicsomos süti


Anyukám sütötte, tesóm fotózta. Nagyon dicsérték, így én is megsütöttem. Sajnos én 2-3 szeletnél többet nem ehettem belőle, Apa és a gyerekek szerint nagyon rossz süti, így hosszú idő óta ez az első süti ami nem fogyott el :((((((((. Mondanom sem kell, hogy az enyémet már fotózni sem volt kedvem, pedig finom lett.

Ha valaki ezek után elszeretné készíteni, íme a hozzávalók:

Tészta:
14 kanál olaj
14 kanál paradicsomlé (nálunk 3 kis doboz sűrített paradicsom - így utólag lehet 1 is elég lett volna)
14 kanál porcukor
1 cs. szalalkáli, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jó nyújtható legyen. 3 részre osztjuk és kisütjük.

Krém:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 cs. vaníliás pudingot megfőzünk 4 dl tejjel, míg langyos hozzáadjuk a margarint és a porcukrot. Majd megtöltjük a lapokat.

9 megjegyzés:

  1. Még nem is hallottam ilyen sütiről. Kár hogy nem fotóztál, kíváncsi lettem volna rá.

    VálaszTörlés
  2. Ugyanilyen lett, mint a képen az Anyukám által sütött. Finom volt, nem lehetett érezni, hogy paradicsomos, de a családomnak nem jött be :(.

    VálaszTörlés
  3. Nem készítettem soha, de ettem és finom volt nekem ízlett. Nagyon gyengén érzett rajta a paradicsomlé.

    VálaszTörlés
  4. Még sosem ettem, de nem is hallottam róla. Én megkóstolnám, férjem biztos nem

    VálaszTörlés
  5. Én már ettem ilyen sütit, és készítettem is. Úgy emlékszem, az én receptemben búzadarával készül a töltelék, és végül olyasmi íze van az egésznek, mintha kissé narancsos lenne (abszolút nem érzem a paradicsom ízét). Vagy csak így emlékszem, nem tudom. Mindenesetre én nagyon szeretem, de a családom nem, és ezért nem is készítek ilyet. :((( Nagy sajnálatomra. :(

    VálaszTörlés
  6. Szia! Ez nálunk is nagy kedvenc, bár mikor a recepttel hazajöttem, a párom azt mondta ebből ő bizony nem fog enni...
    A vége az lett, hogy ez a kedvence.
    Próbáld meg a következőképpen elkészíteni, én így csinálom: a krémbe nem pudingot teszek, hanem grízzel készítem, mint a mézes-krémest. Továbbá keverek a krémbe egy citrom reszelt héját és a citrom szűrt levét is belefacsarom. Ettől lesz finom narancsos íze. A lapokat felváltva töltöm a krémmel és finom házi baracklekvárral, pont mint a mézest. Abszolút nem érezni benne a paradicsomot, nagyon finom.
    Üdv: Zsuzsa

    VálaszTörlés
  7. Szia Zsuzsa!
    Köszönöm a tanácsodat, még egy esélyt adok így a sütinek ;-). Paradicsomot mennyit teszel bele?????

    VálaszTörlés
  8. Szia @ndre@! Az én tésztám is hasonló, 12-12 kanál étolaj, cukor, és paradicsomlé, és kb. 50 dkg liszt,meg a szalagória, amiből 4 lapot sütök a nagy gáztepsi hátoldalán. A paradicsomhoz jó a sűrített is, ezt vízzel hígítom, míg ivólé sűrűségű nem lesz, ebből veszem a szükséges mennyiséget. A krém: fél liter tejben megfőzök 4 evőkanál grízt, ha kihűlt, 1 cs margarin, 20 dkg porcukor, és 1 citrom reszelt héjával és levével kikevert krémmel elegyítem. Ezt töltöm aztán felváltva a lekvárral. Elvileg a tetejére lehetne csokimázat is tenni, de ezt már én is túlzásnak tartom, de aki szereti, próbálja ki.
    Remélem, tudtam segíteni.
    Zsuzsa

    VálaszTörlés
  9. Jajj! És most jut eszembe a lényeg! Folpackba csomagolva a sütit bizony kell neki egy nap pihenő, hogy összeérjenek az ízek, és puhuljon a tészta.

    VálaszTörlés