2013. augusztus 21., szerda

Kedvenc kókuszkocka

Hozzávalók:
  • A mázhoz 1 evőkanál rum
    20 dkg porcukor
    4 db tojássárgája

  • A töltelékhez 25 dkg kókuszreszelék
    25 dkg porcukor
    5 db tojásfehérje

  • A tepsi kikenéséhez finomliszt
    Rama

  • A tésztához 3 evőkanál tejföl
    1 db tojássárgája
    2 evőkanál kakaópor
    1 kiskanál őrölt fahéj
    20 dkg barna cukor
    35 dkg finomliszt
    fél csomag Sütőpor
    20 dkg Rama margarin

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk és margarinozott-lisztezett tepsibe helyezzük. A töltelékhez habbá verjük a fehérjét, majd a cukorral tovább verjük és beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A tésztára kenjük. Kinyújtjuk a másik tésztát is, és ráhelyezzük a kókuszos krémre. Megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 175 fokon 30-35 percig sütjük. Míg sül elkészítjük a mázat. A tojások sárgáját a porcukorral és a rummal csomómentesre keverjük, és a forró sütit bevonjuk vele.
    Nagyon finom :-).

    Forrás: Sütigyár


1 megjegyzés:

  1. Tisztelettel üdvözöllek!Nagyon tetszik a blogod, nem tudom hogy csináltad? Sajnos az enyémből nem tudtam jobbat kihozni.Nálunk senki nem ért a szerkesztéshez, én meg csak keveset tudok.

    VálaszTörlés