Soha nem sütöttem még szilvás sütit. Gondoltam biztosan nagyon savanyú a végeredmény, és persze a tészta is teljen elázik a szilva levétől. De NEM! Egy nagyon-nagyon finom szilvás lepény lett, csak ajánlani tudom!
Hozzávalók a tésztához:
- 2,5 dl tej
- 2 tojás
- 50 dkg liszt
- 5 dkg kristálycukor
- 3 dkg élesztő
- csipet só
- 8 dkg olvasztott margarin
- 1-1,5 kg szilva
- barna cukor
- őrölt fahéj
A tészta hozzávalóit a felsorolás sorrendjében a kenyérsütőgépbe pakoltam, és dagasztó-kelesztő programra kapcsoltam. Természetesen gép hiányában egy sima kelt tésztát készítünk.
Amikor a tészta megkelt kinyújtottam, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyeztem. Magozott negyedelt szilvával kiraktam.
Megszórtam barna cukorral és őrölt fahéjjal, és előmelegített sütőben 35 percig sütöttem. A végeredmény messze felülmúlta a várakozásaimat. Nagyon-nagyon finom lett :-)!!!Forrás: Rama: 35 év legjobb receptjei
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése