2016. szeptember 26., hétfő

Paprikás sertéskaraj

Hozzávalók:
  • 80 dkg csont nélküli karaj
  • olaj
  • bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
A karajt szeletekre vágjuk, sózzuk, és kevés olajon mindkét oldalát elősütjük. Kiszedjük, félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és paprikát. Borsozzuk és megszórjuk fűszerpaprikával, és visszatesszük a húst.
Felöntjük vízzel, sózzuk és addig főzzük, míg a husi puha nem lesz.
A karaj szeleteket kiszedjük. A lisztet elkeverjük a tejföllel, és besűrítjük a visszamaradt levet. Jól átforraljuk, majd visszatesszük a husikat.
Tojásos galuskával tálaljuk. 

Forrás: Nők Lapja Konyha 2016/szeptember

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése