2016. szeptember 21., szerda

Tárkonyos bableves kolbásszal

A legfincsibb leves, amit mostanában ettem ;-).

Hozzávalók:
  • 2 ek. olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg lángolt kolbász
  • 1 ek. szárított tárkony
  • 1,5 liter zöldségleves
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg konzerv bab
  • 2dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • bors
  • 5 dkg apró levestészta 
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, tárkonyt és együtt átpirítjuk. Felöntjük zöldséglevessel, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a lecsöpögtetett babot. Felforraljuk. A tejfölt összekeverjük a liszttel és behabarjuk a levest. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a levestésztát és még 5 percig főzzük.

Forrás: Nők Lapja Konyha 2016/szeptember

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése