2017. március 22., szerda

Omlós mákos rudacskák


Hozzávalók a tésztához:
  •  30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
Hozzávalók a töltelékhez:
  • 12,5 dkg darált mák
  • 3 dkg kristálycukor
  • 75 ml tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • mazsola
  • 2 ek. méz
Porcukor és vaníliás cukor a szóráshoz.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük 1 órára.
A tejet a cukorral, mézzel mazsolával, citrom héjával felforrósítjuk, majd hozzáöntjük a mákot. Kihűtjük.
A tésztát kinyújtjuk és 4 egyenlő csíkra vágjuk (kb. 8x28cm). Minden csík szélére rakunk tölteléket, majd ráhajtjuk a tésztát. Éles késsel feldaraboljuk, és sütőpapíros tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 170°C fokon 16 percig sütjük. Még forrón vaníliás porcukorba hempergetjük.
#Csencse

Forrás:  http://gabicsek.blogspot.hu/2015/09/gabi-kedvenc-sutije-avagy-omlos-makos.html



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése