2009. február 24., kedd
Diós muffin
Hozzávalók:
5 dkg dió
10 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 teáskanál vanília-aroma
2 tojás
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál őrölt fahéj
a tálaláshoz tejszínhab
Elkészítés:A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival. Ha szilikon muffinformát használunk, nincs szükség sem előkészítésre, sem papírkapszlira.
A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és a vaníliaaromával, aztán egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.
A lisztet összekeverjük az őrölt dióval, a sütőporral, a reszelt citromhéjjal és az őrölt fahéjjal.
A vajas-cukros-tojásos masszához fakanállal 2-3 részletben hozzáadjuk a diós lisztet, majd a kész tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban.
A muffinokat 20-25 perc alatt megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése