2009. február 7., szombat

Sajtos kifli


Hozzávalók:
fél liter tej, 2 dl olaj, 1 ek. cukor, 1 ek.+ 1 pici só, 95 dkg liszt (fele finom-, fele rétes liszt), 7 dkg élesztő, 15-20 dkg sajt, 10 dkg Rama margarin, 1 tojás a kenéshez.
Elkészítés: 1/2 liter tejhez hozzáöntök 2 dl olajat. 1 ek. cukrot és 1 ek.+1 pici sót és langyosra melegítem.
Egy nagyobb tálba 95 dkg lisztet teszek, ehhez hozzáadok 7 dkg élesztőt felfuttatva és hozzáöntöm a langyos tejet a hozzávalókkal. Alaposan kidolgozom a tésztát kb. 20 percig. Viszonylag lágy, kissé ragadós tésztát kapok. Kb. 1 óra 15 percig kelesztem, langyos helyen betakarva. Kelesztés után 4 cipóra osztom, kerekre formázom és néhány percig hagyom kelni. Ezután a cipókat egyenként kör alakúra nyújtom, 16db-ra vágom, minden szeletre Rama darabkát rakok, majd a tésztát feltekerem és kifli formára alakítom. Kizsírozott, de nem lisztezett tepsibe helyezem, 10 perces kelesztés után tojással megkenem és reszelt sajttal megszórom. Meleg sütőbe kell sütni kb. 10-15 percig. A sütő ajtaját sütés közben nem szabad kinyitni.
A fotón az Anya által sütött kiflik láthatóak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése