2009. június 7., vasárnap

Fagyitölcsér


A sós után jöhet az édes változat. Reggel az volt az első dolgom hogy az ostyasütő használati útmutatójában található receptet kipróbáljam. Nagyon finom lett. Jó tudom az alakján még van mit változtatni, de mind a 10 ujjam leégett így is :(((. És íme a reci (enyhe változtatással):
Hozzávalók:
25 dkg cukor, 12,5 dkg vaj, 2 tojás, 25 dkg liszt, 250ml meleg víz
A vajat felolvasztjuk. Jól elkeverjük a cukorral és a tojással. Beleszitáljuk a lisztet. Végül a vizet fokozatosan hozzáöntjük.

7 megjegyzés:

  1. Nincs az alakjukkal semmi baj,így tökéletes:-D

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is tökéletesek. Ezt fogtad valamivel míg megsült? Mennyi idő míg elérik ezt a színt?

    VálaszTörlés
  3. Bevallom a fotón a legcsinosabbak szerepelnek ;). Pár perc alatt elkészülnek, utána van egy spec szerszám amire fel kell tekerni. Na mármost nekem anélkül szebbek lettek, és az alján se maradt 1 centis lyuk.:)))

    VálaszTörlés
  4. Szia,
    köszönöm a receptet, nagyon jó!!! Tökéletes állagú és ízű lett. A formázással viszont akadtak problémáim, segítenél, hogy lehet ilyen szépeket, mint a tieid, és lyuk nélkül kézzel megformázni????
    Köszi, magdi

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Én először az aljánál hajtottam el jó szorosan egymásra. ...az enyém se lett tökéletes :(.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon hálás vagyok ezért a receptért. Ma vettem egy ostyasütőt - gondolván, ha másra nem jó, majd jó lesz gyereket nevelni :) Nem gondoltam volna, hogy én valaha tudok majd fagyitölcsért csinálni. Isteni lett! Tökéletes minden szempontból :) Úgy belejöttem, hogy ostyarudat és fagyitálkát is csináltam. Jaésén fehér tönkölybúza lisztből készítettem, így egy picivel több vizet vett fel. Köszönöm szépen a tökéletes receptet :) Anikó

    VálaszTörlés
  7. Én köszönöm, hogy megírtad :).

    VálaszTörlés