2009. augusztus 1., szombat

Almagombóc

Almagombóc (emyradiator-nlc)

Hozzávalók: 1kg alma, 8 dkg vaj/margarin, 2 tojás, 20 dkg búzadara, 2 dl tej, 5 dkg cukor, só, zsemlemorzsa, fahéjas porcukor.

Elkészítés: almát meghámozni, magházat kivágni, apróra vágni/v.reszelni. Összekever olvasztott vajjal, darával, tejjel, cukorral, tojásokkal csipet sóval és annyi zsemlemorzsával, hogy gombócokat lehessen formálni. Fél órát állni hagyni, hogy a dara megduzzadjon. Gombókat forró vízben kifőzni, /felszínre bukkanásuk után még kb. 4-5 percig főzni, 1-et kettévágni, hogy jó-e a közepe. Tálalótálat vékonyan megolajoz, morzsával megszór, hogy a gombócok ne ragadjanak le. Fahéjas porcukorral megszórva tálalni.



2 megjegyzés:

  1. Még sosem ettem és eszembe se jutott volna, de csinos gombócok :)

    VálaszTörlés
  2. Én is a Sütik-képpel topicban olvastam, és ki kellett próbálnom :).

    VálaszTörlés